Skip to main content

Is Lichaamsgerichte Coaching iets voor mij?

Vind je het moeilijk om contact met je lichaam te maken? Ga je daardoor vaak over je grenzen heen en kom je daar dan net te laat achter? Voel je de emoties en behoeften van anderen haarfijn aan, maar kun je maar moeilijk bij die van jezelf komen? Vaak merken we pas dat we ons lichaam vergeten zijn doordat vervelende klachten de kop op steken. Deze klachten kunnen ons immers veel vertellen. Het lichaam liegt nooit. Door lichaamsgerichte coaching worden fysieke (stress)klachten jouw richtingaanwijzers en raadgevers.

Ons lijf is ons huis, onze ruimte. Je huid is de begrenzing tussen waar jij ophoudt en de rest van de wereld begint. Hoe staat jouw huis erbij? Is het warm of koud binnen? Staat je deur open of dicht? Is er een groot hek om jouw huis heen gebouwd of kan iedereen maar het gazon oplopen en door de voordeur naar binnen zonder te kloppen?

Ben je alleen thuis of is elke kamer van jouw huis gevuld met vrienden, familie en collega’s? Staat je tuin in bloei of kan ze wel wat water en zon gebruiken?

Tijdens een van de lesdagen voor mijn opleiding tot Lichaamsgericht Coach hebben we daadwerkelijk ons huis getekend. Het is een momentopname natuurlijk. Elk moment en elke dag kan je huis er weer anders bij staan. Het is wel een handige check-in. Hoe zou jouw huis er nu bijstaan? (Pak er eens een pen en papier bij;)!

En, bevalt het wat je ziet? Of zou je het anders willen? Met lichaamsgerichte coaching onderzoeken we wat jij wil. Ik geef je geen antwoorden, die heb je zelf al. We doen oefeningen waardoor je gaat horen, zien en voelen wat jij; de bewoner van jouw huis, wil en verlangt. Je zult de meest eerlijke antwoorden krijgen. Het hoofd kan vele verhalen verzinnen, het lichaam doet dat niet.

 

coaching, gezondheid, helen, lichaamsgerichte, vrouwen