Skip to main content
coach
veerle luiting

Veerle Luiting

Van wandelend hoofd tot ‘Lichaamsbewustzijn’

In mijn twintiger jaren was ik een jonge, ambitieuze, hardwerkende vrouw. Ik had grote dromen en doelen binnen mijn werk als consulent voor duurzame mode. Daardoor heb ik met inspirerende mensen op mooie plekken mogen werken. Er ontstonden vele samenwerkingen en projecten die ik allemaal als zelfstandige zonder personeel beheerde. En dat ging een tijdje goed, totdat ik me realiseerde dat ik overwerkt en uitgeput was. Waarom zag ik dat niet aankomen? (en mijn omgeving wel?)

Het antwoord is vrij simpel: Ik zat alleen maar in mijn hoofd. Ik had geen besef van wat er onder mijn kin gebeurde. Ik verloor weleens mijn hongergevoel en vergat naar de wc te gaan. Altijd stond ik ‘aan’, want er was altijd wel ergens wat te doen, een mail waarop gereageerd moest worden, een projectvoorstel dat verstuurd moest worden. Ik kon mijn grenzen moeilijk voelen, laat staan communiceren. Dat leidde tot allerlei fysieke klachten. Inmiddels heb ik de signaleren van mijn lichaam leren lezen. Nu kan ik ervaren wat gezond werken is.

Het gaf aanleiding om me te scholen tot lichaamsgericht coach, omdat ik aan den lijve mocht ondervinden: Het lichaam liegt nooit en laat zien hoe je in het leven staat.

Meer lichaamsbewustzijn = Meer veerkracht

Kernwoorden die bij mij passen

Zachte kracht, intuïtief, vernieuwend, onderzoekend, doortastend.


Visie & Missie

Ik geloof dat de wereld liefdevoller, eerlijker en meer in balans is als wij ons lichaamsbewustzijn leren versterken.

Daarom bied ik Lichaamsgerichte coaching aan vrouwen die het verlangen hebben om in vriendschap met zichzelf te leven, zich veilig en thuis voelend in hun lichaam, verbonden en gevoed door hun innerlijke wijsheid. 

Mijn Achtergrondverhaal (de langere versie)

Het vrouwelijk lichaam vieren 

Als jong meisje wilde ik het liefst mode-ontwerpster worden. Ik was toen al gefascineerd door het vrouwelijk lichaam en hoe het gevierd kon worden. Eindeloos ontwierp ik jurkencollecties voor Disneyprinsessen. Eenmaal op de mode-academie en later in het modewerkveld leerde ik echter dat 83% van de mensen die onze kleding maken vrouwen zijn, en het overgrote deel onder erbarmelijke omstandigheden werkt. Met een economische studie in mijn rugzak werkte ik als adviseur voor modebedrijven, overheden en NGO’s om de mode-industrie schoner en eerlijker te maken. Women Empowerment was en is de rode draad in mijn werk.

Women empowerment from the inside out: mijn eigen (uitdagende) reis

Maar je kan alleen anderen helpen als je ook jezelf kan helpen. Ondertussen liep ik al 10 jaar rond met hevige cyclusklachten die op een gegeven moment mijn leven dusdanig beïnvloeden dat ik, in combinatie met te veel en hard werken, in een burn-out belandde. Ik was een wandelend hoofd dat altijd maar door kon gaan, ondanks serieuze pijnklachten. Uiteindelijk volgde de diagnose Endometriose, een aandoening waarbij weefsel rondom de baarmoeder woekert en waar (nog) geen oorzaak of remedie voor bekend is. Het ziekenhuis kon mij enkel hormoonmedicatie of een operatie bieden, zonder zicht op genezing. Ik besloot op onderzoek uit te gaan.

Lichaamsbewustzijn: het lichaam als kompas

Na een natuurlijk helingsproces ben ik inmiddels klachtenvrij. Ik ben gaan leven volgens het ritme van mijn vrouwelijke cyclus en heb een sterk lichaamsbewustzijn ontwikkeld. Ik kwam erachter dat mijn klachten verband hielden met onverwerkte gebeurtenissen en vastzittende emoties in mijn onderbuikgebied. Door contact te maken met mijn pijnplekken leerde ik van mijn lichaam wat ik nodig had. Mijn lichaam is nu mijn grootste raadgever en kompas. Ook zijn mijn relaties passender en beter geworden. Als je weer contact hebt met jezelf, kun je ook opnieuw verbinding met anderen maken.

Dat mocht ik aan den lijve leren en ervaren. Nu ben ik ontzettend blij dat ik ook andere vrouwen kan begeleiden naar meer contact met hun lichaam en daarmee meer veerkracht en zelfvertrouwen.

veerle luiting lichaamsgericht coach

Ik ben Veerle, vrouw, moeder, coach en leerling van het leven.

Ik woon samen met Jasper en ons zoontje Sam. Je kan mij wakker maken voor een Beyonce-concert of mijn moeder’s eigengemaakte boerenkool met worst. Ik zou mijn week met hobby’s kunnen vullen. Ik vind de mystieke en esthetische kant van het leven mateloos interessant: kunst, geschiedenis, psychologie, dans, natuur en mode. Welke wijze lessen over de vrouwelijke essentie zijn al eeuwen verweven door geschriften en beeldende kunst? 

Daarnaast heb ik een fascinatie voor de rol van het lichaam binnen het veld van persoonlijke ontwikkeling.

Naast mijn praktijk werk ik als consulent voor VluchtelingenWerk. Ik help vluchtelingen op coachende en traumageïnformeerde wijze met het starten van hun nieuwe leven in Nederland.

In mijn vrije tijd ben ik het liefst op pad, om te ontprikkelen en op te laden in de natuur met mijn zoontje en vriend of voer diepe gesprekken met vriendinnen op een terras met een driedubbele decaf koffie.

veerle luiting

Relevante opleidingen

  • HBO beroepsopleiding Lichaamsgericht Coach – Sonnevelt Instituut 2021-2022

  • Healing Trauma Through Movement And Dance Therapy – Rewire 2022

  • Womb Sciences – Womben Wellness 2020

  • Understanding Women – Alison Armstrong 2020

  • Yogic Intimacy – John Wineland 2020

  • TRE (Trauma & tension Releasing Exercises) – Praktijk Welvaren 2020

  • Pranic Healing Level I – Pranaki 2020

  • Emotioneel lichaamswerk (3 week intensive) – Pranaki 2019

  • European Studies 2011-2015

Nieuwsgierig naar lichaamsgerichte coaching?